img00185Op 29 augustus 1992 opende de toenmalige burgemeester de Widt het “Klein Jachthuis”. Door het lid Ton Luchtenburg aangeduid als “onze riante schuilhut”.
Het is een schuilgelegenheid, maar ook kantine tijdens de corveewerkzaamheden en een vergaderruimte voor het bestuur in de zomer. Er is nu ook een luxe wc! Tevens is er een opbergruimte voor kruiwagens en gereedschap.

In de zomer van 2001 is het huisje opnieuw in de verf gezet. De eerste schilderbeurt was nog van het schildersbedrijf “Classique”, want de heer Hans van Schaijk de eigenaar van dit bedrijf, was onze voorzitter. Hans van Schaijk zullen wij ons herinneren als de man, die succesvol actie ontketende tegen de plannen van de gemeente Soest om te bouwen aan de Jachthuislaan.
Voor de bouw van het “Klein Jachthuis” was speciaal ontheffing verkregen, want er mogen in deze landelijke omgeving geen bouwsels opgericht worden hoger dan 120cm. boven de rooilijn. Kassen zijn op dit complex dan ook niet toegestaan. De leden moeten het doen met een “platte bak”

Back Next

Related Images: